Just in… Errazuriz Las Pizarras

Las Pizarras er Errazuriz Icon-wines fra Aconcagua Costa – et fantastisk vinområde, der for nyligt har fået sin egen appellation.

Errazuriz har lavet Las Pizarras siden 2014, men, som winemaker Francisco Baettig fortalte os under besøget i februar 2019, så er det nu, vinen rigtigt har fundet sin stil.

Og hvilken stil!!

2017 Errazuriz Las Pizarras Chardonnay har fået 98 point af Robert Parker og 98-99 point af James Suckling. 2017 Errazuriz Las Pizarras Pinot Noir opnåede 94 point fra Robert Parker og 98-99 point af James Suckling. Errazuriz har også fra 2017 tilføjet Las Pizarras Syrah, som endnu ikke er smagt af de to vinguruer og derfor endnu ingen bedømmelse.

Vi har smagt alle 3 holdt op mod de tilsvarende Errazuriz Aconcagua Costa vine, som allerede hører til blandt vore personlige favoritter – og når man smager dem sammen, så er forskellen tydelig.

Errazuriz Aconcagua Costa er alle flotte vine til en vejledende pris på DKK 195,00. Disse har også fået flotte scores, hvor Suckling gav 2017 Chardonnay 93 point, 2014 Pinot Noir fik også 93 mens 2015 Syrah scorede 95 point.

Når man har Las Pizarras i glasset overfor bliver man overrasket over, hvor stor en forskel terroir kan gøre. Kun det ypperste af høsten fra meget små parceller får lov at blive en Pizarras-vin, og den eleganthed, den opnår er fantastisk.

Særligt Chardonnay’en imponerede mig helt vildt, men nu er jeg også fan af god hvidvin. Pinot’en viser en flot lethed og en smag, der bliver ved at folde sig ud i munden – lag på lag på lag. Begge vine er – med Francisco Baettigs udtryk – en eksponent for den nye stil, som kommer til at kendetegne Errazuriz: Mere udtryk, der ikke gemmes under høj, solmoden alkohol, men lader Chiles fantastiske terroir vise sit fulde potentiale. Dette er et modigt træk, når man tænker på at Errazuriz blev sat på Verdenskortet i 2004 netop med en fuldmoden og tung 2001 Don Maximiano Cabernet Sauvignon-baseret vin. Baettig tør godt bevæge sig væk fra “vinderen” og den absolutte stjerne i Errazuriz historie, og spørger du mig, så er dette træk genialt – han har med Las Pizarras skabt en meget mere helstøbt stil – hvilket vurderingerne også viser.

Personligt kan jeg sige, at jeg til dato ikke har været imponeret af andre vine i samme grad, som jeg er med denne serie. Den produceres i ganske må mængder – mellen 2-3.000 flasker i alt, og er et must for vinelskere.

Vi har kun fået ganske få flasker til Danmark og hos os i Fredericia har vi fået fingre i lidt (6 flasker af hver) af partiet.

  • 2017 Las Pizarras Chardonnay koster DKK 595,00
  • 2017 Las Pizarras Pinot Noir koster DKK 875,00
  • 2017 Las Pizarras Syrah koster DKK 725,00

Er de pengene værd: JA!! Ubetinget – de har min absolutte anbefaling. Skynd dig, hvis du også ønsker at smage denne perle af en vin!

Leave a Reply